top of page

lör 07 sep.

|

Uddevalla

Pilgrimsvandring Dragsmarks kyrka och klosterruin

Under en pilgrimsvandring får du möjlighet både att lyssna på naturen, medvandrarna och på dina egna tankar och känslor. Vandringen kan vara ett sätt att komma ner i varv eller att bearbeta något i ditt liv. Längs vägen gör vi något stopp där den som vill kan få med sig tankar på vägen.

Pilgrimsvandring Dragsmarks kyrka och klosterruin
Pilgrimsvandring Dragsmarks kyrka och klosterruin

Tid och plats

07 sep. 2024 08:00 – 16:00

Uddevalla, BOKENÄS GAMLA KYRKA 101, 451 97 Uddevalla, Sverige

Om evenemanget

Den här gången går vi mellan två medeltida kyrkor, Bokenäs gamla kyrka och Dragsmarks kyrka. Vid Dragsmarks kyrka finns även en gammal klosterruin. Hit har människor kommit för att be, glädjas och sörja i över 1000 år. Än idag söker sig människor hit. Vi blir guidade i kyrkan och i ruinen innan vi äter vår medhavda lunch. Sedan är det dags för hemfärd. Delar av vandringen sker i tystnad.

Vandringen är ca 7 km lång och är ganska lättgången, längs grusvägar och skogsstigar. Vi samlas kl 8.00 vid Hemgården i Ljungskile för gemensam avfärd till Bokenäset, där fler möter upp strax före 9.00. Hemkomst senast kl. 16.00.

Anmälan senast 1 september till Marie-Louise Bengtsson, marie-louise.bengtsson@svenskakyrkans.se 

Vid anmälan behöver vi namn, mejladress och ditt telefonnummer. Tala också om du kan ta med bil och hur många passagerare du har plats för så att vi kan planera samåkningen.

Arrangörer: Vandringen är ett samarbete mellan Åh stifts och konferensgård och Ljungskile församling. Herrestads församling medverkar och Bokenäsets församling står som värd och hjälper oss med guidning.

Dela detta evenemang

bottom of page