top of page

ons 26 apr.

|

Åh Stiftsgård

Ledarskapsdagar 26-27 april

Ledarskap sitter i blicken, välkommen till ett inspirerande kurstillfälle omkring ledarskapets innersida.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Ledarskapsdagar 26-27 april
Ledarskapsdagar 26-27 april

Tid och plats

26 apr. 2023 15:00 CEST – 27 apr. 2023 16:00 CEST

Åh Stiftsgård, Å 252, 459 94 Ljungskile, Sweden

Om evenemanget

Det här dygnet handlar om ledarskap i vid mening, en kurs inte i första hand för chefer, arbetsledare och anställda, utan för alla som leder på olika sätt. En kurs mer om vilka vi ska vara, än om vad vi ska göra.

Ett ledarskap värt namnet handlar inte om titlar, status och makt över andra människor.  Ledare, på riktigt, är den som är inriktad på att upptäcka och utveckla potentialen i andra  människor. Den som har mod att vara autentisk och äkta, rakt igenom sårbarhet och  skörhet – både i sitt eget och andras liv. Som generalsekreterare för FN var Dag Hammarskjöld en av världens största och mest ansedda ledare. Men vad kan han lära oss om ledarskap i vår tid? Och vad kan vi lära oss om ledarskap av Eugene Peterson, som genom The  Message skapat en landningsbana för Bibelns budskap in i vår vardag.

Medverkande är PER STARKE, teolog med inriktning mot religionsfilosofi, chef inom Sv kyrkan  på nationell nivå och författare till bl a boken Generalsekreteraren, TOMAS SJÖDIN, pastor och författare till bl a boken Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land, BRITTA HERMANSSON, pastor och författare till bl a Gud gömmer sig bakom en björk, LOUISE SJÖLUND, stiftsgårdspräst och DANIEL PETRÉN, nybliven musiker och kommunikatör på stiftsgården.

Kurs- & matkostnad: Hela dygnet: 1.460 kr. Onsdag: 680 kr  Torsdagen: 980 kr. Alla tre alternativ inkl kursboken Generalsekreteraren av Per Starke.

Logi: Önskas boende så finns det på stiftsgården  från 450–980 kr/pers. Mer info tel 0522-250 56 Logiplatserna är begränsade, så först till kvarn ...

ONSDAG 26 APRIL 

15.00 Registrering, inkvartering & kaffe 

17.00 DAG HAMMARSKJÖLD • Per Starke Vem var han, svensken som hade ett av världens främsta ledaruppdrag  som generalsekreterare för FN? Per Starke tar oss med på hans spännande  livsresa. 

18.15 Kvällsmat 

19.30 EUGENE PETERSON • Tomas Sjödin & Britta Hermansson Vem var han, som under trettio års tid skapade The Message – en unik landningsbana för Bibelns budskap in i vår tid. Ett samtal om vad vi kan lära oss om ledarskap av mannen som var präst, forskare, teolog, författare och poet. 

20.45 Kvällsfika 

TORSDAG 27 APRIL 

7–8.45 Frukost 

7.30 Morgonbön i kyrkan – Louise Sjölund & Daniel Petrén  

9.00 FÄRRE PLÅSTER • Britta Hermansson Om att låta såren vara synliga, ärren visa vägen, men också skydda det som blöder. Att leda, ge och ta emot rakt igenom sårbarhet och skörhet  – i sitt eget och andras liv 

10.15 Reflektionsstund – tystnad, tankar, toner eller samtal 

10.15–11 Fika 

11.15 LEDARSKAP SITTER I BLICKEN • Tomas Sjödin Om synen på ledarskap. Om ett ledarskap som orkar stå stilla i en värld som snurrar allt fortare och om att ledarskapets viktigaste fråga inte är  ”Vad skall vi göra?” utan ”Vilka skall vi vara?”. 

12.30 Middag 

13.30 GENERALSEKRETERAREN • Per Starke Vad kan vi lära oss om ledarskap i vår tid av Dag Hammarskjöld?  Britta Hermansson samtalar med Per Starke om ett autentiskt och  transformerande ledarskap. Om att  vara en förebild, visa omtanke,  vara kreativ och att skapa visioner. 

14.45 Fika

15.15 BUREN FÖR ATT BÄRA – en mässa i lovsångston Louise Sjölund & Daniel Petrén

Dela detta evenemang

bottom of page