top of page

fre 26 jan.

|

Åh Stiftsgård

Vintermöte 2024 - "Gästfrihetens kraft"

Välkommen till ett Vintermöte laddat med fängslande livsberättelser, inspirerande undervisning, musik och inte minst, många goda samtal. Allt kryddat med både humor, allvar och värme. Och gästfrihet såklart!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vintermöte 2024 - "Gästfrihetens kraft"
Vintermöte 2024 - "Gästfrihetens kraft"

Tid och plats

26 jan. 2024 15:00 CET – 27 jan. 2024 18:00 CET

Åh Stiftsgård, Å 252, 459 94 Ljungskile, Sweden

Om evenemanget

Vi behöver nog alla öva oss på att ge plats för en extra när vi dukar våra bord. Har  vi kanske rent av glömt bort att vi alla, djupast sett, är flyktingar i världen – gäster  beroende av andra människors godhet. Och ytterst, beroende av den Gud som i  outtröttlig generositet bär genom både mörker och ljus.

Medverkande

PER ARNE DAHL, tidigare biskop och en av Norges mest lästa  kristna författare, BRITTA HERMANSSON, pastor och författare, TOMAS SJÖDIN,  pastor och författare, JONAS HELGESSON, föreläsare, ståuppare och författare,  TERESE FREDENWALL, låtskrivare och artist och LOUISE SJÖLUND, stiftsgårdspräst.

Om vintermötet

Under tjugo år har Åh Stiftsgård arrangerat  uppskattade Vintermöten. Det är ett tillfälle  för dig som är ung, mitt i livet eller äldre –  helt enkelt en mötesplats över generationsgränserna! Kursboken är Per Arne Dahls nya bok  Gästfrihetens kraft, som utkommer i januari. 

Kostnad

Kurs- & matkostnad: 1.650 kr (inkl Per Arne  Dahls nyutkomna bok) 

Logi

Önskas boende så finns det på stiftsgården från 450–650 kr/pers i dubbelrum. Kom gärna  på torsdag och/eller stanna till söndag! Åh erbjuder 30% rabatt på andra och tredje natten. 

OBS! Boendena på stiftsgården är fullbokade, men det finns en väntelista. Anmälan som daggäst är fortsatt möjligt.

Arrangörer

Åh Stiftsgård och MJ Bok & Media  i samarbete med Libris och Argument förlag, Göteborgs stift och Sensus, Västra Götalandsregionen

PROGRAM FREDAG 26 JANUARI 

Från kl 15 Registrering, inkvartering & kaffe 

17.00 GÄSTFRIHETENS KRAFT • Per Arne Dahl Vi behöver nog alla öva oss på att ge plats för en extra när vi dukar våra bord.  Har vi kanske rent av glömt bort att vi alla, djupast sett, är flyktingar i världen  – gäster beroende av andra människors godhet. Britta Hermansson samtalar  med Per Arne Dahl om gästfrihet som världens hopp. 

18.15 Kvällsmat 

19.30 ”VACKRAST FÖR VARANN” • Terese Fredenwall En avskalad konsert på temat gästfrihet, med sånger på svenska och engelska.  Terese blandar sina egna låtar med älskade sånger och psalmer, som vi får  sjunga tillsammans. Vid konserten medverkar även Daniel Petrén, musiker på Åh. 

21.00 Kvällsfika 

PROGRAM LÖRDAG 27 JANUARI 

7–8.45 Frukost 

7.30 Morgonbön i kyrkan – Louise Sjölund & Daniel Petrén 

9.00 BARA GENOM ATT DELA MÖRKRET KAN VI NÅ VARANDRA • Tomas Sjödin Om att hitta ett språk för det komplexa i tillvaron och hur vi kan bli varandra till  hjälp i svårnavigerad terräng. 

10.15 Reflektionsstund – tystnad, tankar, toner eller samtal utifrån temat ”Gästfrihetens kraft” 

10.15–11 Fika 

11.15 MÅSTE MAN VAR FRISK FÖR ATT MÅ BRA? • Jonas Helgesson En injektion av värme och humor som ger tro på både livet och framtiden. 

12.30 Middag 

14.00 LÄNGTAN EFTER STÖRRE RYMD OCH FRIHET Ett samtal mellan de medverkande med utgångspunkt från den nyutkomna  biografin Pastor av Eugene Peterson. Det är berättelsen om mannen som under  trettio års tid skapade The Message – ”bibelöversättningen” som är en unik  landningsbana för Bibelns budskap in i vår tid. Britta Hermansson leder samtalet  om vår längtan efter en större rymd och frihet. 

16.15 ”HÄR ÄR RYMLIG PLATS, HÄR ÄR GUDS BORD”  – en mässa i lovsångston Louise Sjölund, Terese Fredenwall & Daniel Petrén

För övriga frågor om verksamheten, hör gärna av dig till receptionen!

Övrig info: Mats Johansson, tel 0709-429 836

Dela detta evenemang

bottom of page